Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct domácí sekanou na plechu | recept

Jak upéct domácí sekanou na plechu | recept

Jak upéct domácí sekanou na plechu | recept na výbornou a jednoduchou sekanou. Upéct domácí sekanou je velmi jednoduché a zvládne to každý. Naše domácí sekaná z tohoto receptu je ještě snadnější, nemusíte tvarovat „bochník“, stačí hmotu jen rozetřít na plech a hotovou sekanou nakrájet na kostky či plátky podle libosti. Uvedený základní předpis můžete vylepšit kousky slaniny vmíchanými do masa, kořením podle fantazie i třeba naloženými houbami.

Co je potřeba

  • 1000 g směsi hovězího a vepřového mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 barevné papriky
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • mletý černý pepř
  • lžička sladké papriky
  • sůl
  • strouhanka
  • trochu mléka
  • rajčata
  • 100 g strouhaného sýra

 

1

V misce důkladně promíchejte mleté maso s malými kousky nakrájených paprik a cibule, prolisovaným česnekem a vejci. Směs okořeňte mletou sladkou paprikou, pepřem a osolte. Zahustěte strouhankou zvlhčenou mlékem. 

Jak upéct domácí sekanou na plechu | základní suroviny
2

Vypracovanou hmotu rovnoměrně rozetřete na plech s vyšším okrajem. Plech nemusíte ničím vymazávat, mleté maso obsahuje dost tuku. Dejte na 30 minut zapéct do trouby, kterou jste předem vyhřáli na 180 °C.

Jak upéct domácí sekanou na plechu | těsto
3

Po třiceti minutách povrch sekané pokryjte plátky rajčat a posypte strouhaným sýrem. Sýr volte podle chuti, hodí se výraznější druhy, mohou být i kořeněné (na snímku gouda s rajčaty a bazalkou). Poté sekanou asi 20 minut dopékejte. Podávejte s bramborem, bramborovou kaší nebo studenou s chlebem.

Jak upéct domácí sekanou na plechu | zelenina a sýr
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct plněnou sekanou | recept
Jak upéct plněnou sekanou | recept
Plněná sekaná | recept. Pokrmy z mletého masa jsou oblíbené především pro svoji nenáročnost a rychlost přípravy. Mleté maso si nechte umlít raději u ř…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.