Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept

Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jsou vařené brambory a kysané zelí ve stejném množství, s přidanými vepřovými škvarky, solí a pepřem. Škvarky přidejte podle svého uvážení. Recept pochází z Krkonoší pod názvem Plochánky.

Co je potřeba

  • vařené brambory
  • kysané zelí
  • škvarky
  • mletý pepř
  • sůl
  • sádlo na potření plechu
1

Uvařené brambory velmi jemně nastrouhejte nebo rozmačkejte. Z kysaného zelí vymačkejte šťávu a překrájejte ho na menší kousky. Brambory, zelí a škvarky osolte, opepřete a promíchejte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Vypracujte trochu lepivé těsto, ale není třeba do něj přidávat žádnou mouku. Odebírejte malé kousky a na plechu, potřeném sádlem, je rozmáčkněte na placičku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

f

3

Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 210 °C a při této teplotě je dozlatova upečte. V průběhu pečení je obraťte, aby měly hezkou barvu z obou stran. Použijte obracečku a dejte pozor, teplé placičky nedrží moc pohromadě. Jakmile jsou opečené z obou stran, přeložte je na mřížku a nechte zchladnout, zpevní se.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články