Jak upéct muffiny z jahod a černého pepře | jednoduché muffiny recept
10. Červen 2024
Jak upéct muffiny z jahod a černého pepře | jednoduché muffiny recept. Spojení jahod a pepře je pro nás, dříve narozené, neobvyklé. Proto jsem recept na muffiny s těmito ingrediencemi vyzkoušela až nyní, i když uložený ho mám nějaký ten pátek. Musím přiznat, že pepř jsem cítila velmi málo, ačkoliv jsem ho mlela těsně před použitím. Příště zkusím přidat o trochu více. Muffiny jsou výborné, těsto není díky jahodám suché a příprava už snadnější být nemůže. Cukr jsem nahradila xylitolem, takže dezert mohou ochutnat i diabetici.
Co je potřeba
- 275 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku na pečení
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 100 g krupicového cukru (xylitolu)
- 1 vejce
- 180 ml mléka
- 90 ml rostlinného oleje
- 225 g jahod
Tipy
Těsto bude mít nevýraznou barvu od jahodové šťávy. Zlepšit ji můžete přidáním lžíce kakaa. Těsto pak zřeďte malým množstvím mléka.
Související články
Další zajímavé články
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept. Tento zajímavý starý recept na vynikající šťávu z bezinek a ostružin určitě vyzkoušejte. Jednotlivé…
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty. Zajímavý recept na krajovou specialitu, jež se dříve pekla o Vánocích na Přerovsku, mě zaujal na prv…
Plněné vepřové žebírko: Báječný tip nejen na sváteční stůl
Plněné vepřové žebírko nepřipravujeme každý den. Je jako stvořeno ke sváteční příležitosti. Plněné vepřové žebírko skýtá kuchařce/kucha…
Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře
Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře. V říjnu dozrávají voňavé plody kdouloně obecné – kdoule. Kdoule mají žlutou barvu, plody ve tvaru jablka…
Jak uvařit jednoduché polévky podle receptů z roku 1947 – září | recepty na každý den
Dnes se již v málokteré domácnosti vaří polévka i hlavní jídlo každý den. Dříve to tak ale bylo, polévka musela být na stole denně a mnohdy byla v chu…
Diskuze k článku