Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře

Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře

Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře. V říjnu dozrávají voňavé plody kdouloně obecné – kdoule. Kdoule mají žlutou barvu, plody ve tvaru jablka nebo hrušky jsou pokryté chloupky a zralé výrazně voní. Sklízejí se, až když začnou samy opadávat. Kdoule jsou velmi tvrdé a syrové se nekonzumují. Připravuje se z nich želé, marmelády, kompoty, likér, přidávají se do jablečných protlaků a také se pečou v troubě s máslem, cukrem a skořicí. Naše babičky je dávaly do skříní k ovonění prádla. My vám dnes poradíme, jak  z nich udělat želé s ořechy, kandovaným ovocem nebo pomerančovou kůrou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články