Přejít k hlavnímu obsahu

Pórková polévka: Nejlepší staročeské recepty na pórkovou polévku

Pórková polévka: Pórek byl (a dodnes je) ve staročeské kuchyni pro svou chuť téměř nepostradatelný do polévek, omáček nebo se užíval na kolečka nakrájený na krajíci chleba. Tradiční krémová pórková polévka měla jednoduchý recept, byla levná a podle krajových a rodinných zvyklostí se do pórkové polévky přidávaly někdy i brambory. Třeba jižních Čechách se tradičně vařila pórková polévka s kvasnicemi. Navíc pór zahradní povzbuzuje chuť k jídlu, dokonce pomáhá při zácpách, nadýmání a střevních potížích. Polévka je prostě grunt!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak využít bodláky pro zdraví
Bodláky nepatří mezi nejoblíbenější rostliny, zejména pro jejich pichlavost. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají pestrou palet…