Přejít k hlavnímu obsahu

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem. Česká zimní klasika

Bosáky, modráky, volováky… Kolik je lidových názvů pro chlupaté knedlíky? Chlupaté knedlíky patří do zlatého fondu tradiční české kuchyně. Nemělo by se na ně zapomínat. Chlupaté knedlíky je možno připravit na desítky způsobů. V době, kdy za okny skučí meluzína, a nebo by alespoň podle kalendáře skučet měla, chutnají chlupaté knedlíky nejlépe s kyselým zelím a kouskem čuníka. Což takhle třeba s dobrým uzeným bůčkem?

Tak se dáme do vaření. A můžeme pozvat hosty, o takové gruntovní a „echt“ české jídlo se přece musíme podělit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak využít bodláky pro zdraví
Bodláky nepatří mezi nejoblíbenější rostliny, zejména pro jejich pichlavost. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají pestrou palet…