Jak upéct škvarkové placky | recept na kynuté pečivo
17. Květen 2022
Jak upéct škvarkové placky | recept na kynuté pečivo. Ve staročeské kuchyni se škvarkové placky pekly z těsta bez droždí, ještě dnes se někde takto pečou, třeba v našem kraji se jim říká křehkovice. Recept na placky z kynutého těsta je, co se týká surovin, stejný. Droždí je tam navíc a zajistí, že těsto není tak hutné a placky jsou výborné i druhý den. Jeden odzkoušený a prověřený recept vám nabízíme. Zkusíte ho?
Co je potřeba
- 400 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 300 g škvarků
- 42 g droždí (kostka)
- 2 žloutky
- 260 ml mléka
- sůl
- kmín nebo mák na posypání
- 1 bílek na potření
- sádlo na potření plechu
- volitelně česnek
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jso…
Rebarborové buchty. Česká klasika, na niž nelze zapomenout
Kynuté buchty s rebarborou jsou sezonní pochoutkou, kterou si můžeme dopřát jen pár týdnů v roce. I když můžeme reveň uchovat i na pozd…
Zadělávaná kapusta s bůčkem: Pochutná si celá rodina
Zadělávaná kapusta s vepřovým bůčkem a brambory – takto nazvané menu nezní v současné době nijak lákavě. Ovšem když se napíše dušená ka…
Polévka z hovězí oháňky, to je symbol tradiční poctivé kuchyně
Který bujon se nedá ničím „zfalšovat“? Jaký náhražkový polévkový extrakt se nevyrábí, protože by před znalci poctivého jídla neobstál? Co v román…
Jak uvařit slepici v křenové omáčce | staročeský recept
Jak uvařit slepici v křenové omáčce | staročeský recept. Polévka nebo omáčka ze slepičího vývaru se dnes tak často nevaří. Sehnat dobře vykrmenou slep…
Diskuze k článku