Dušená mladá mrkev s letním zelím a pečeným vepřovým ocáskem
Mladá mrkev s letním zelím a nové brambory jako příloha k pečenému vepřovému ocásku? To je menu, kterému žádný milovník poctivé české kuchyně neodolá. A kdo ještě vepřový ocásek neochutnal, může jej napoprvé připravit třeba právě podle námi nabízeného receptu.
Maso z vepřového ocásku je syté a výživné, proto ho stačí malý kousek, který jen „zavoní“ na talíři. V sezoně čerstvé zeleniny na maso beztak moc pomyšlení nebývá. Silná šťáva z ocásku dodá zelenině chuť. Nabízíme tip na letní menu: Sladkokyselé mladé zelí s mrkví, nové brambory a pečená vepřová křížová kost.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Vepřové na houbách s hráškem: Chutná a zdravá klasika
Vepřové na houbách s hráškem je jídlo vonící poctivou domácí kuchyní. Měkké plátky trochu nevýrazného vepřového báječně provoní použité másl…
Srdce na smetaně podle někdejších receptur teplé kuchyně
Srdce se smetanovou omáčkou podle receptury 11506 ČSN. Upravovat srdíčko se smetanovou omáčkou je tradiční způsob. Měkké, absolutně lib…
Plněné vepřové žebírko: Báječný tip nejen na sváteční stůl
Plněné vepřové žebírko nepřipravujeme každý den. Je jako stvořeno ke sváteční příležitosti. Plněné vepřové žebírko skýtá kuchařce/kucha…
Vepřová krkovička na zázvoru, výtečná omáčka a polévka skoro zabíjačková
Vepřová krkovička je populární sorta masa, zázvor je zase oblíbené koření. Když je dáme dohromady, musí to vyjít. Dušená rýže jako příloha jen…
Jak využít bodláky pro zdraví
Bodláky nepatří mezi nejoblíbenější rostliny, zejména pro jejich pichlavost. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají pestrou palet…