Jak připravit kávový likér podle našich babiček | ze starého receptáře
Recept z roku 1914 není (vzhledem k ceně alkoholu a kávy) zrovna nejlevnější. Přesto si myslím, že se najde někdo, kdo ho vyzkouší. Já se na něj tedy určitě chystám. Návod je v doslovném znění tak, jak byl zveřejněn. Nevím sice, jak chutnaly uvedené značky kávy, ale určitě nic nezkazíte nějakou dnešní, běžně dostupnou. Vinný líh lze nahradit brandy či vínovicí. Originální vinný líh (destilát) seženete v e-shopech, počítejte však s vyšší cenou.
Článek odkazuje i na stránky našich webů s dalšími návody na oblíbené domácí likéry.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře
Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře. V říjnu dozrávají voňavé plody kdouloně obecné – kdoule. Kdoule mají žlutou barvu, plody ve tvaru jablka…
Jak zpracovat rajská jablíčka podle prababiček | 3 recepty
Jak zpracovat rajská jablíčka podle prababiček | 3 recepty. Nabízíme vám více než sto let staré recepty na zpracování rajských jablíček. Podle těchto…
Jak připravit staročeskou muziku neboli odvárku | recept na omáčku ze sušeného ovoce
Jak připravit staročeskou muziku neboli odvárku | recept na omáčku ze sušeného ovoce. Odvárka, muzika nebo tomáškový kompot je kořeněná omáčka ze suše…
Jak upéct perník na strouhání | recept z 20. let minulého století
Jak upéct perník na strouhání | recept z 20. let minulého století. Perník na strouhání nebývá k dostání v každém obchodě. Proč si ho tedy neupéci doma…
Jak připravit staročeskou pučálku | jídlo z hrachu
Jak připravit staročeskou pučálku | jídlo z hrachu. Pučálka je tradiční staročeský postní pokrm z naklíčeného hrachu nebo čočky. Hrách nesměl chybět n…