Mírný
Nejnovější články v kategorii
Kynuté buchty s rebarborou jsou sezonní pochoutkou, kterou si můžeme dopřát jen pár týdnů v roce. I když můžeme reveň uchovat i na pozd…
Který bujon se nedá ničím „zfalšovat“? Jaký náhražkový polévkový extrakt se nevyrábí, protože by před znalci poctivého jídla neobstál? Co v román…
Jak uvařit slepici v křenové omáčce | staročeský recept. Polévka nebo omáčka ze slepičího vývaru se dnes tak často nevaří. Sehnat dobře vykrmenou slep…
Jak upéct králíka na rozmarýnu | recept. Králičí maso je dnes v kuchyni spíše vzácnost. Snad jen na vesnicích ještě leckde králíky chovají a někdy se…
Jak uvařit kapra načerno | staročeský recept. Vyzkoušejte následující staročeskou tradiční úpravu kapra, tzv. kapra načerno. Kapr podávaný s hust…
Jak upéct škvarkové placky | recept na kynuté pečivo. Ve staročeské kuchyni se škvarkové placky pekly z těsta bez droždí, ještě dnes se někde tak…
Pórková polévka: Pórek byl (a dodnes je) ve staročeské kuchyni pro svou chuť téměř nepostradatelný do polévek, omáček nebo se užíval na kolečka n…
Mladá mrkev s letním zelím a nové brambory jako příloha k pečenému vepřovému ocásku? To je menu, kterému žádný milovník …
Bodláky nepatří mezi nejoblíbenější rostliny, zejména pro jejich pichlavost. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají pestrou palet…
Zadělávaná kapusta s vepřovým bůčkem a brambory – takto nazvané menu nezní v současné době nijak lákavě. Ovšem když se napíše dušená ka…