Jak upéct svěží limetkový cheesecake | recept na dokonalý domácí cheesecake
05. Únor 2025
Jak upéct svěží limetkový cheesecake | recept na dokonalý domácí cheesecake. Je až neuvěřitelné, jaké divy dokáže ta malá, zelená, kyselá věc zvaná limetka. No, divy takové, že obyčejný, základní cheesecake pozvedne do nebeských výšin a zajistí Vám, promiňte mi to označení, „nebe v hubě“. Svěží a úžasně voňavé.
Co je potřeba
Uvedené množství je do dortové formy o průměru 23 cm.
Korpus:
- 200 g klasických máslových sušenek
- 100 g másla
Náplň:
- 400 g krémového sýru (pro cheesecake typická Philadelphia, ale i obyčejné pomazánkové máslo či žervé)
- 200 g tučné zakysané smetany
- 80 g třtinového cukru
- 4 vajíčka
- kůra i šťáva z 1 velké limetky (či 2 menších)
Tipy
- Stejně svěží, úžasně voňavý a luxusní cheesecake vytvoříte zakomponováním kůry a šťávy z citronu, ovšem velice chuťově výrazný je i pomeranč. V případě, že se rozhodnete pro pomeranč, nepřidávejte šťávu z celého plodu, náplň by byla příliš řídká.
Související články
Další zajímavé články
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept. Tento zajímavý starý recept na vynikající šťávu z bezinek a ostružin určitě vyzkoušejte. Jednotlivé…
Jak jednoduše na staročeskou játrovou paštiku | recept
Jak jednoduše na staročeskou játrovou paštiku | recept. Neuvěřitelně rychlá, jednoduchá a přitom tak fantastická. Paštika s intenzivní, plnou, al…
Jak zapéct brambory po staročesku | jednoduchý recept
Jak zapéct brambory po staročesku | jednoduchý recept. Samozřejmě všechna čest novinkám, trendům a moderním vymoženostem, ale klasika je prostě…
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty. Zajímavý recept na krajovou specialitu, jež se dříve pekla o Vánocích na Přerovsku, mě zaujal na prv…
Plněné vepřové žebírko: Báječný tip nejen na sváteční stůl
Plněné vepřové žebírko nepřipravujeme každý den. Je jako stvořeno ke sváteční příležitosti. Plněné vepřové žebírko skýtá kuchařce/kucha…
Diskuze k článku