Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit mleté maso v rajské omáčce?

mleté maso

Máte rádi vše, kde jsou rajčata? Vyrábíte si např. rajčatovou pastu s tím pravým kořením na pizzu? Jestliže máte rádi lasagne, máme pro vás skvělou zprávu. Mleté maso můžete připravit jednoduše za pomoci pár ingrediencí a těstoviny si uvařit zvlášť, tak, jako když si vaříte jakékoli jiné jídlo a přílohou budou právě penne či jiný typ těstovin.

Co je potřeba

Na přípravu obědu pro 4 osoby na dva dny budete potřebovat:

  • 2 balíčky mletého vepřového nebo mix masa 450 g
  • Velký rajský protlak
  • 2 cibule
  • Stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Drcený kmín
  • Pepř
  • Sůl
  • Vývar nebo kostku bujonu

Postup

Očistíme a na kostičky nakrájíme cibuli. Do kastrolu nebo na pánev dáme olej, jakmile je horký, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Poté vložíme mleté maso, které zaprášíme hladkou moukou, posolíme, okmínujeme a opepříme. Pokud vaříte i pro malé děti, pepř vynechte. Maso mícháme, oddělujeme od sebe, aby se hezky rozdělilo a nezůstalo v hroudách.

Jakmile je maso osmažené, přidáme rajský protlak, rozmáčknutý a nakrájený stroužek česneku a hrnek vývaru, nebo v hrnku rozpuštěnou kostku bujonu. Necháme probublávat asi 40 minut.

Před dovařením ochutnáme, můžeme dosolit. Podávat můžeme s těstovinami, ale i bramborem. Jde o snadné, chutné a poměrně rychlé jídlo, které chutná celé rodině.

mleté maso

Tipy

Pokud máte rádi jemné omáčky, lze přidat také 100 ml smetany. Záleží, co máte nejraději.

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články