Karlovarský knedlík. Podle Pohlreicha česká kuchyně umírá. Recept Kluků v akci, Šubrta a Sandtnerové to možná změní
Karlovarský knedlík zařadíme v české národní kuchyni mezi knedlíky speciální. Je k tomu důvod. Nekynutý karlovarský knedlík vyniká po stránce surovinové možná i přísným receptem, avšak jedinečnou chutí a typickým mozaikovým vzhledem po řezu. Ve stejném seznamu speciálních knedlíků bychom našli i proslulý knedlík vídeňskýnašich prababiček, který se dělává s osmaženou cibulkou a petrželovou natí, nebo také knedlík špekový s opraženými kostičkami špeku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
České buchty od babičky: Kynuté buchty s tvarohem i povidly
České buchty od babičky. Každý z nás jistě zná klasické české plněné buchty. Jsou tak známé, že se dokonce dostaly do pohádek. Správný Honza si nezapo…
Rebarborové buchty. Česká klasika, na niž nelze zapomenout
Kynuté buchty s rebarborou jsou sezonní pochoutkou, kterou si můžeme dopřát jen pár týdnů v roce. I když můžeme reveň uchovat i na pozd…
Zadělávaná kapusta s bůčkem: Pochutná si celá rodina
Zadělávaná kapusta s vepřovým bůčkem a brambory – takto nazvané menu nezní v současné době nijak lákavě. Ovšem když se napíše dušená ka…
Dobrá rajská polévka z protlaku i z čerstvých rajčat | staročeské recepty
Rajská polévka z protlaku se objevuje už ve staročeských receptech. Kromě domácího rajského protlaku se používaly hovězí kosti, mrkev, petržel a celer…
Jak využít bodláky pro zdraví
Bodláky nepatří mezi nejoblíbenější rostliny, zejména pro jejich pichlavost. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají pestrou palet…
Ahoj,
recepty vypadají moc hezky. Zrovna peču nadívanou kachnu, ke které dělám tradičně tento https://erecepty.eu/karlovarsky-knedlik/ odzkoušený Karlovarský knedlík. Kombinace se zelím z hlávky je naprosto dokonalá :)