Karlovarský knedlík. Podle Pohlreicha česká kuchyně umírá. Recept Kluků v akci, Šubrta a Sandtnerové to možná změní
Karlovarský knedlík zařadíme v české národní kuchyni mezi knedlíky speciální. Je k tomu důvod. Nekynutý karlovarský knedlík vyniká po stránce surovinové možná i přísným receptem, avšak jedinečnou chutí a typickým mozaikovým vzhledem po řezu. Ve stejném seznamu speciálních knedlíků bychom našli i proslulý knedlík vídeňskýnašich prababiček, který se dělává s osmaženou cibulkou a petrželovou natí, nebo také knedlík špekový s opraženými kostičkami špeku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
prvni recept je hrozny, “knedliky” jsou jen brecka z rozmocenych housek. pri vareni se ihned rozpadaji a clovek to pak vsechno muze delat znova
Další zajímavé články
Jak připravit staročeskou muziku neboli odvárku | recept na omáčku ze sušeného ovoce
Jak připravit staročeskou muziku neboli odvárku | recept na omáčku ze sušeného ovoce. Odvárka, muzika nebo tomáškový kompot je kořeněná omáčka ze suše…
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak uvařit čočku po staročesku | jednoduchý recept
Jak uvařit čočku po staročesku | jednoduchý recept. Staročeská kuchyně hojně využívala luštěniny, nejen čočku, ale i hrách, fazole a boby. Všechny rec…
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept. Tento zajímavý starý recept na vynikající šťávu z bezinek a ostružin určitě vyzkoušejte. Jednotlivé…
Jak uvařit staročeskou kleveru | recept na omáčku ze švestek
Jak uvařit staročeskou kleveru | recept na omáčku ze švestek. Dnes si můžete podle podrobného návodu připravit staročeskou švestkovou omáčku, roz…
Ahoj,
recepty vypadají moc hezky. Zrovna peču nadívanou kachnu, ke které dělám tradičně tento https://erecepty.eu/karlovarsky-knedlik/ odzkoušený Karlovarský knedlík. Kombinace se zelím z hlávky je naprosto dokonalá :)