Přejít k hlavnímu obsahu

Karlovarský knedlík. Podle Pohlreicha česká kuchyně umírá. Recept Kluků v akci, Šubrta a Sandtnerové to možná změní

Karlovarský knedlík zařadíme v české národní kuchyni mezi knedlíky speciální. Je k tomu důvod. Nekynutý karlovarský knedlík vyniká po stránce surovinové možná i přísným receptem, avšak jedinečnou chutí a typickým mozaikovým vzhledem po řezu. Ve stejném seznamu speciálních knedlíků bychom našli i proslulý knedlík vídeňskýnašich prababiček, který se dělává s osmaženou cibulkou a petrželovou natí, nebo také knedlík špekový s opraženými kostičkami špeku.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Kratochvilova Michae (neověřeno) | Út, 12/25/2018 - 09:25

Ahoj,

recepty vypadají moc hezky. Zrovna peču nadívanou kachnu, ke které dělám tradičně tento https://erecepty.eu/karlovarsky-knedlik/ odzkoušený Karlovarský knedlík. Kombinace se zelím z hlávky je naprosto dokonalá :)

Další zajímavé články