Jak udělat domácí trnkový likér | 5 vyzkoušených receptů
Jak udělat domácí trnkový likér | 5 vyzkoušených receptů. Likér z trnek je výborný a snadno si ho doma připravíte. Základní ingrediencí jsou vždy trnky a pálenka nebo i rum. Chuť doplňuje koření a cukr. Z trnek si můžete vyrobit i sváteční vánoční likér s kořením, jež je pro Vánoce typické – vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Trnky jsou nahořklé i plně vyzrálé. Jejich hořkost se zmírní po prvních podzimních mrazících. Nemusíte však na ně čekat, stačí natrhané trnky nechat jeden den v mrazničce. Mráz způsobuje rozpad části tříslovin a zlepší jejich chuť. Připravili jsme pro vás osvědčené a vyzkoušené recepty na domácí trnkový likér. Určitě si mezi nimi nějaký vyberete a my vám garantujeme, že si pochutnáte.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept. Tento zajímavý starý recept na vynikající šťávu z bezinek a ostružin určitě vyzkoušejte. Jednotlivé…
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty. Zajímavý recept na krajovou specialitu, jež se dříve pekla o Vánocích na Přerovsku, mě zaujal na prv…
Plněné vepřové žebírko: Báječný tip nejen na sváteční stůl
Plněné vepřové žebírko nepřipravujeme každý den. Je jako stvořeno ke sváteční příležitosti. Plněné vepřové žebírko skýtá kuchařce/kucha…
Jak připravit kávový likér podle našich babiček | ze starého receptáře
Recept z roku 1914 není (vzhledem k ceně alkoholu a kávy) zrovna nejlevnější. Přesto si myslím, že se najde někdo, kdo ho vyzkouší. Já se na něj tedy…
Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře
Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře. V říjnu dozrávají voňavé plody kdouloně obecné – kdoule. Kdoule mají žlutou barvu, plody ve tvaru jablka…