Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit hrachovou kaši s uzeným | staročeský recept

Jak uvařit hrachovou kaši s uzeným | staročeský recept

Jak uvařit hrachovou kaši s uzeným | staročeský recept. Ve staročeské kuchyni patřil hrách mezi časté pokrmy, dokonce se uvádí, že mu patří první místo mezi hlavními jídly. Až za ním jsou maso, sýr, kaše, šišky a chléb. Hrách a luštěniny obecně jsou bohaté na bílkoviny, sacharidy, vlákninu, některé důležité vitaminy a minerály. Luštěniny jsou hůře stravitelné a způsobují nadýmání. Vhodnou kuchyňskou úpravou se dají tyto nežádoucí účinky zmírnit. 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak si uvařit kočičí svatbu | recept
Jak si uvařit kočičí svatbu | recept
Jak si uvařit kočičí svatbu | recept. Jak si uvařit levné, zdravé jídlo s veselým názvem? Recept je jednoduchý a prověřený mnoha generacemi. Jen dnes…