Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit valašskou pápěnku – dětskou mléčnou kaši | recept

Jak uvařit valašskou pápěnku – dětskou mléčnou kaši | recept

Jak uvařit valašskou pápěnku – dětskou mléčnou kaši | recept. Pápěnka nebo také papka se po staletí vařila malým dětem na venkově. Těm nejmenším jen z vody, větším z ředěného mléka a starším už jen z mléka. Mouka se zlehka upraží na másle na rozdíl od známé klasiky, kdy se jen povaří v mléce. Pražením se změní škrob v dextriny a stane se lehčeji stravitelným. To a mnohem více se můžete dočíst v knize Česká strava lidová od M. Úlehlové-Tilschové. Kaši jsem podle návodu zkusila uvařit a věřte, že až ji vyzkoušíte, už ji jinak vařit nebudete.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak si uvařit kočičí svatbu | recept
Jak si uvařit kočičí svatbu | recept
Jak si uvařit kočičí svatbu | recept. Jak si uvařit levné, zdravé jídlo s veselým názvem? Recept je jednoduchý a prověřený mnoha generacemi. Jen dnes…