Přejít k hlavnímu obsahu

Bramboráky, bramborové placky, z vařených i syrových brambor | recepty

Bramboráky, bramborové placky, z vařených i syrových brambor | recepty

Není bramborák jako bramborák. A dokonce ani bramborová placka není totéž co bramborák, i když se tak v některých krajích bramborákům říká. Sejkory, strouhanec, cmunda, báč, stryk, vošouch nebo kramflek… Co region, to originální „bramborákový“ recept, použité suroviny i pojmenování. Plněné bramboráky s masovou směsí, bramborák na plech do trouby nebo se zelím? Jak se dělají pravé bramboráky po staročesku, přibližuje též autorka receptů a kuchařských knih Marie Janků-Sandtnerová. Ve své kuchařce Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů se podělila o tři recepty na bramborové placky. Navrch přidávám ty nejlepší recepty na bramboráky odjinud.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak si uvařit koprovou omáčku | recept
Jak si uvařit koprovou omáčku | recept
Jak si uvařit koprovou omáčku | recept. Česká klasika, kterou polovina národa nenávidí a druhá miluje. Pokud patříte mezi milovníky koprovky, máte šan…