Jak si uvařit kočičí svatbu | recept
Jak si uvařit kočičí svatbu | recept. Jak si uvařit levné, zdravé jídlo s veselým názvem? Recept je jednoduchý a prověřený mnoha generacemi. Jen dnes už se kočičí svatba skoro nikde nevaří . A to je škoda.
Hlavní složkou pokrmu je hrách a kroupy, které nám ve stravě chybí. Hrách je jednou z nejstarších plodin a pochází ze Středního východu. Obsahuje vitamin B1 a zinek. Je jedinečným spojením vlákniny, železa, hořčíku a draslíku. Jako všechny luštěniny je přímo nabitý bílkovinami, a proto ho mají ve své stravě rádi i vegetariáni. Vláknina působí detoxikačně a snižuje cholesterol a tuky v krvi. Ječné kroupy zase obsahují mnoho minerálních látek jako je fosfor, železo, zinek, hořčík a dále vitamíny B, které jsou užitečné pro nervový systém.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Já kočičí svatbu nezapékám.
A nejmenuje se to soulet?
Je to podobné jídlo, ale šoulet se většinou zapéká v troubě.
A neni napsano zda se to peče v troube?