Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si uvařit kočičí svatbu | recept

Jak si uvařit kočičí svatbu | recept. Jak si uvařit levné, zdravé jídlo s veselým názvem? Recept je jednoduchý a prověřený mnoha generacemi. Jen dnes už se kočičí svatba skoro nikde nevaří . A to je škoda.

Hlavní složkou pokrmu je hrách a kroupy, které nám ve stravě chybí. Hrách je jednou z nejstarších plodin a pochází ze Středního východu. Obsahuje vitamin B1 a zinek. Je jedinečným spojením vlákniny, železa, hořčíku a draslíku. Jako všechny luštěniny je přímo nabitý bílkovinami, a proto ho mají ve své stravě rádi i vegetariáni. Vláknina působí detoxikačně a snižuje cholesterol a tuky v krvi. Ječné kroupy zase obsahují mnoho minerálních látek jako je fosfor, železo, zinek, hořčík a dále vitamíny B, které jsou užitečné pro nervový systém.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Mirka (neověřeno) | So, 03/12/2022 - 03:52

A neni napsano zda se to peče v troube?

jana (neověřeno) | So, 03/12/2022 - 18:06

Já kočičí svatbu nezapékám.

Anonym (neověřeno) | Ne, 03/13/2022 - 09:40

A nejmenuje se to soulet?

Je to podobné jídlo, ale šoulet se většinou zapéká v troubě.

Další zajímavé články