Jak upéct staročeský pivní štrúdl | recept
Jak upéct staročeský pivní štrúdl | recept. Staročeské recepty se vyznačují tím, že jsou většinou jednoduché a neodpovídají našim dnešním chutím. Štrúdl z pivního těsta jsem proto raději, na rozdíl od originálu, obohatila rozinkami a mouku na těsto jsem zvolila hladkou. Původní recept totiž začíná větou: Vezmi mouku, jakou zrovna máš... Závin se povedl, studený chutná lépe než teplý. V chuti teplého těsta mně vadila absence špetky soli, tu bych tam určitě přidala.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit nejjednodušší květákovou polévku | recept
Jak uvařit nejjednodušší květákovou polévku | recept. Květáková polévka – jedna z klasických českých polévek, které zná a umí uvařit každý. I tak uveř…
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jso…
Jak udělat tu nejlepší domácí paštiku | babiččin recept
Jak udělat tu nejlepší domácí paštiku | babiččin recept. Občas mě přepadne chuť na něco, co si pamatuji z kuchyně mojí babičky a maminky. Hrubozrnná j…
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept. Ječmen se dříve v kuchyni často používal, dnes už ho známe jen jako surovinu k výrobě piva a j…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…