Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty
13. Září 2021
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty. Ve starých kuchařských knihách je možné objevit recepty, které jsou dávno zapomenuté a dnes se podle nich už ani nevaří. Je to škoda, protože některé z nich lahodí i našim soudobým chutím, i když mnohdy nezvykle kombinují jednotlivé ingredience a koření. Následující recept je toho příkladem, jednoduše upravené hovězí maso, okořeněné mimo jiné koriandrem, novým kořením a hřebíčkem, rozhodně stojí za ochutnání.
Co je potřeba
- 500 g zadního hovězího masa
- 1 malá cibule
- lžíce sádla (původně hovězího loje)
- 1 lžička semen koriandru
- 3 kuličky nového koření
- 2-3 hřebíčky
- 7 kuliček černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- sůl
1
Hovězí maso nakrájejte na kostky. Snažte se, aby byly alespoň přibližně stejně velké.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…
Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs
Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs. Září - nejlepší měsíc v roce pro houbaře. Jak je ale připravit, aby se neopakoval…
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jso…
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept. Ječmen se dříve v kuchyni často používal, dnes už ho známe jen jako surovinu k výrobě piva a j…
Jak připravit štiku po staročesku | recept se zeleninou
Jak připravit štiku po staročesku | recept se zeleninou. V Kosmově kronice se píše, že už praotce Čecha při pohledu z hory Říp potěšil pohled na…
Diskuze k článku