Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty
13. Září 2021
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty. Ve starých kuchařských knihách je možné objevit recepty, které jsou dávno zapomenuté a dnes se podle nich už ani nevaří. Je to škoda, protože některé z nich lahodí i našim soudobým chutím, i když mnohdy nezvykle kombinují jednotlivé ingredience a koření. Následující recept je toho příkladem, jednoduše upravené hovězí maso, okořeněné mimo jiné koriandrem, novým kořením a hřebíčkem, rozhodně stojí za ochutnání.
Co je potřeba
- 500 g zadního hovězího masa
 - 1 malá cibule
 - lžíce sádla (původně hovězího loje)
 - 1 lžička semen koriandru
 - 3 kuličky nového koření
 - 2-3 hřebíčky
 - 7 kuliček černého pepře
 - 2 stroužky česneku
 - 1/2 lžičky mletého zázvoru
 - 1/2 lžičky pálivé papriky
 - sůl
 
 1
Hovězí maso nakrájejte na kostky. Snažte se, aby byly alespoň přibližně stejně velké.
Související články
Další zajímavé články
 Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty
 Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty. Jídelníček našich předků byl na naše dnešní poměry jednoduchý a skromný. V domácnostech se vaří…
 Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
 Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…
 Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs
 Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs. Září -  nejlepší měsíc v roce pro houbaře. Jak je ale připravit, aby se neopakoval…
 Jak připravit posvícenskou husu po staročesku | recept na polévku a 2× hlavní chod
 Jezte drůbež! Radil to už našim dávným předkům Jan Kopp z Raumenthalu, tělesný lékař Jeho Milosti královské Ferdinanda I. Podle něho dokonce „ti, kteř…
 Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
 Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…






Diskuze k článku