Zadělávaná kapusta s bůčkem: Pochutná si celá rodina
Zadělávaná kapusta s vepřovým bůčkem a brambory – takto nazvané menu nezní v současné době nijak lákavě. Ovšem když se napíše dušená kapusta, vepřové výpečky a nový brambor – to už bychom si s chutí dali.
Zadělávaná kapusta báječně chutná v kterékoliv gastronomické módě. Dobře vypečený vepřový bok vůbec nemusí být tučný, a zhrdne jím málokdo. Nové brambory jsou pochoutkou samy o sobě.
Tradiční staročeský pokrm – zadělávanou kapustu s bůčkem – můžeme připravit tak, že bude vyhovovat i strávníkům s náročnějšími požadavky. A všichni si pochutnají.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Rebarborové buchty. Česká klasika, na niž nelze zapomenout
Kynuté buchty s rebarborou jsou sezonní pochoutkou, kterou si můžeme dopřát jen pár týdnů v roce. I když můžeme reveň uchovat i na pozd…
Jak využít bodláky pro zdraví
Bodláky nepatří mezi nejoblíbenější rostliny, zejména pro jejich pichlavost. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají pestrou palet…
Vepřové na houbách s hráškem: Chutná a zdravá klasika
Vepřové na houbách s hráškem je jídlo vonící poctivou domácí kuchyní. Měkké plátky trochu nevýrazného vepřového báječně provoní použité másl…
České buchty od babičky: Kynuté buchty s tvarohem i povidly
České buchty od babičky. Každý z nás jistě zná klasické české plněné buchty. Jsou tak známé, že se dokonce dostaly do pohádek. Správný Honza si nezapo…
Karlovarský knedlík. Podle Pohlreicha česká kuchyně umírá. Recept Kluků v akci, Šubrta a Sandtnerové to možná změní
Karlovarský knedlík zařadíme v české národní kuchyni mezi knedlíky speciální. Je k tomu důvod. Nekynutý karlovarský knedlík vyniká po s…
Celá rodina by si na tomto jedle pochutila, keby v ňom bolo mäso ale nie cholesterový bůček.
Ináč velmi dobrý recept.