Přejít k hlavnímu obsahu

Zadělávaná kapusta s bůčkem: Pochutná si celá rodina

Zadělávaná kapusta s vepřovým bůčkem a brambory – takto nazvané menu nezní v současné době nijak lákavě. Ovšem když se napíše dušená kapusta, vepřové výpečky a nový brambor – to už bychom si s chutí dali.

Zadělávaná kapusta báječně chutná v kterékoliv gastronomické módě. Dobře vypečený vepřový bok vůbec nemusí být tučný, a zhrdne jím málokdo. Nové brambory jsou pochoutkou samy o sobě.

Tradiční staročeský pokrm – zadělávanou kapustu s bůčkem – můžeme připravit tak, že bude vyhovovat i strávníkům s náročnějšími požadavky. A všichni si pochutnají.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jozef (neověřeno) | St, 04/22/2020 - 10:00

Celá rodina by si na tomto jedle pochutila, keby v ňom bolo mäso ale nie cholesterový bůček.
Ináč velmi dobrý recept.

Další zajímavé články

Jak využít bodláky pro zdraví
Bodláky nepatří mezi nejoblíbenější rostliny, zejména pro jejich pichlavost. Některé druhy však ozdobí Vaši zahradu a jiné zase oplývají pestrou palet…