Jak uvařit žahour | staročeská borůvková omáčka
Jak uvařit žahour | staročeská borůvková omáčka. Starý recept našich babiček a prababiček – sladká omáčka z borůvek potěší chuťové buňky i dnešní generaci dětí. Omáčkou můžete polévat kulaté kynuté knedlíky, podávat s lívanci nebo palačinkami nebo využít jako polevu na tvarohové dezerty a zmrzliny. Žahour je jednoduchý a rychlý na přípravu. Největší práci vám dá sběr borůvek, abyste ho mohli uvařit a odzkoušet podle návodu, který si můžete nyní přečíst.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak udělat limonádu z čerstvých bezových květů | recept na bylinný nápoj
Jak udělat limonádu z čerstvých bezových květů | recept na bylinný nápoj. Recept na limonádu ze staročeské kuchyně možná znáte v jiném složení, jen z…
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jso…
Jak si uvařit kočičí svatbu | recept
Jak si uvařit kočičí svatbu | recept. Jak si uvařit levné, zdravé jídlo s veselým názvem? Recept je jednoduchý a prověřený mnoha generacemi. Jen dnes…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…