Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit jednoduché polévky podle receptů z roku 1947 – září | recepty na každý den

Jak uvařit jednoduché polévky

Dnes se již v málokteré domácnosti vaří polévka i hlavní jídlo každý den. Dříve to tak ale bylo, polévka musela být na stole denně a mnohdy byla v chudších rodinách jediným teplým jídlem. Polévka má i nespornou výhodu, není tak kalorická, zaplní žaludek, a tak stačí mnohem menší porce hlavního jídla. Však se také říkalo: Polévka je grunt, kdo jí nejí, ten je špunt. Jako dítě jsem se hájila tím, že jsem velká a polévku jíst nemusím, ovšem bylo mi vysvětleno, že špunt je tlustý! Asi na tom něco bude, protože dnes polévky opravdu nejím a váha je můj úhlavní nepřítel.

V následujícím článku naleznete návody na polévky z jídelníčku na 18.–24. září.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články